Inglorious Basterds

I dag har vi haft vårt första seminarium, men det var inte mer märkvärdigt än alla andra seminarium som man haft tidigare. Detta seminarium baserades i alla fall på en kristen berättelse om den heliga Makrinas liv. Glad var jag att fokus låg på den första delen av boken och inte andra delen, för den förstod jag inte mycket av. Det var ungefär som att läsa 70 sidor av en dikt på faktauppgifter, inte särkilt enkelt att komma ihåg! Ja, det var vad jag har pysslat med i skolan idag åtminstone.

Efter skolan, när jag kom hem runt 18:30-tiden hade Björn gjort en jättefin höstmiddag. Det blev persiljebiffar med kokt potatis, smörstekta kantareller och en god svampsås till samt en härlig sallad. Det var himmelskt gott, tyvärr kom han ju på det att fotbollen började samtidigt som vi skulle äta, vilket jag hade förklarat för honom att den skulle, men han hade visst tagit fel på tiden. Så han fick rusa direkt efter maten och hem till Jocke, där grabbarna skulle kolla på matchen. Själv fick jag ta och diska alltihopa, eftersom diskmaskinen var i full gång och proppad, men nu är det gjort! Snart kommer Sandra hit, vi ska mysa lite framför TV:n eller eventuellt se en film.

I går var jag ju som sagt och såg ”Inglorious Basterds” tillsammans med Björn. Den var jättebra, en riktigt Tarantino film. Brad Pitt gjorde rollen som motståndare för nazisterna strålande, han var riktigt rolig, men bäst måste jag tyvärr ändå säga att Christoph Waltz var i sin roll som den hänsynslösa och kallblodige SS-soldaten, Hans Landa. Jag fick rysningar i hela kroppen av honom, han spelade sjukt bra. Verkligen en otäck människa som han lyckade porträtta sådär makalöst bra. I övrigt kändes filmen som en typisk Tarantino film, med hämd som hans strörsta inslag och många råa och brutala scener, men trots allt inte lika rått som jag hade föreställt mig, men det försämrade i alla fall inte mitt intryck av filmen. Filmen avslutas också typiskt för Tarantino, storslaget i en biosalong, mer säger jag däremot inte...

Nej, nu har Sandra kommit så får vara lite social med henne!

Puss & Kram


RSS 2.0