Inception

Finns det något tråkigare än att vänta på bilder som ska ladda... Tänkte att det är hög tid för mig att lägga upp sommarens bilder på fejan (facebook, för dig, pappa, som kanske inte vet) men det tar ju alltid en evig tid... Därför tänkte jag passa på att skriva ett litet inlägg här, när jag ändå måste vänta!

Igår var ju jag och Björn som sagt på bio och såg Inception, den var bra tyckte jag. Väldigt knepig film i Matrix-stil eller Vanilla Sky eller Sunshine of the spotles mind-anda. Eller lite som Memento som faktiskt är regisserad av Christopher Nolan som även gjort Inception. Christopher Nolan regisserade även storfilmen The dark knight, batmanfilmen som tog superhjältarfilmer till en helt ny våglängd samt även gjort The Prestige. Inception är en stjärnspäckad film med många bra skådespelare och personliga favoriter för min del. Leonardo DiCaprio, Ellen Page (Juno), Marion Cotillard (La vie en Rose) oxh Cillian Murphy (28 dagar senare, Sunshine och The dark knight) samt Joseph Gordon-Lewit (500 days of summer, 10 orsaker att hata dig) och Michael Cain (Batman-filmerna med mera).

Filmen handlar mer eller mindre om drömmar. Att kunna träda in i sina egna drömmar eller i någon annans dröm och uppleva dem i verkligheten för att sedan med hjälp av ditt undermedvetna, inception, kunna påverka ditt liv och rent av förändra hela ditt liv. Filmen är väldigt snygg gjord med många häftiga scener och jag gillar det. Filmen överraskar kanske inte med något revolutionerande, men det gör egentligen ingenting. Det enda som hade gjort filmen bättre är lite mer känsla hos huvudrollsinnehavarna och deras relationer till varandra. Även om DiCaprios och Cotillards relation är minst sagt komplicerad, så saknas något. Inception är ändå en film som berör mig, eftersom jag gillar dessa hjärnskrynklar-filmer som jag nämnt ovan. En film precis som de andra som man helst ska se ett par gånger, för att verkligen förstå hela storyn!

Dagen i dag har också varit väldigt bra. Har varit ledig hela dagen och åkte strax efter klockan 12 ner med Nicole, Micke, Marcus och Alexander ner till småbåtshamnen och åt lunch på hamnkrogen. Väldigt mysigt och gott. Därefter åkte vi in till stan igen och jag och Nicole satte oss på T och tog en kaffe och kaka. Satt väl där resten av dagen sen, för jag var hemma 17:30 och nu har jag och Björn precis käkat lite mat.




Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen

Ny filmtrailer till ännu en efterlängtad film!


I samarbete med Filmtrailer.se

RSS 2.0