Femtio nyanser av honom

 

Efter att under helgen har plöjt denna bok som ALLA verkar prata om, Femtio nyanser av honom, så kan jag inte låta bli att fundera över vem som kommer att ta sig an rollerna som dels den mystiske och charmerande mannen Christian Grey och sen den oskuldsfulla Anastasia Steel.

 

Filmens rättigheter är redan köpt så det kommer att bli en film snart, läste något om till sommaren, men verkar tidigt, men vem vet. Tydligen är debatten om vem som ska spela dessa två roller extremt omdiskuterat för tillfället. Oväntat? Inte direkt!

 

Vilka toppar då listan på tänkta skådespelare och som jag har förstått det är den (just nu) hetaste kandidaten för Mr Grey ingen mindre än Ian Somerhalder (Lost och Vampire Diares). Känns inte som något konstigt val, tvärtom! Andra heta namn är Matt Bomer (In Time), Hayden Christensen (Star Wars), Alexander Skarsgård (True Blood), Ryan Gosling (The Notebook, Drive). Chris Hemsworth (Thor), Channing Tatum (Dear John) och Robert Pattinson (Twilight). 

 

För rollen som Anastasia Steel är spekulationerna många, men några av dem är bland annat: Alexis Bledel (Gilmore Girls), Nina Dobrev (Vampire Diaries), Emma Watson (Harry Potter), Mila Kunis (That´70s show), Lilly Collins (Spegel, spegel), Minka Kelly (Friday Night lights), Shailene Woodley (The Descendants) och Kristen Stewart (Twilight).

 

Intressant att både Somerhalder och Dobrev från Vampire Diaries plus Pattinson oh Stewart från Twiilight är heta kandidater. Jag personligen kommer bli mäkta besviken om det blir Pattinson och/eller Stewart, de får gärna ägna sig åt något annat. Har lite svårt för Dobrev och Bledel också, men man får väl se?! Är inte överförtjust i Tatum heller.

 

Vad tycker/tror du?

 

(Ian Somerhalder och Matt Bomer)
 
(Chris Hemsworth och Ryan Gosling)
 
(Hayden Christensen och Alexander Skarsgård)
 
(Channing Tatum och Robert Pattinson)
 
(Mila Kunis och Emma Watson)
 
(Minka Kelly och Kristen Stewart)
 
(Shailene Woodley och Alexis Bledel)
 
(Lilly Collins och Nina Dobrev)
 
 

Filmer att se fram emot 2013-14

Nu såhär efter stora Oscarsgalan och mängder av bra filmer som har plöjts är det ju dags att kolla vad som kommer ut härnäst under året. Alltid lika roligt att fundera på vilka kommande filmer som kan ha chans på Oscars eller andra fina filmpriser till nästa år.

 

Först och främst har vi en stor personlig favorit, Martin Scorsese med sin The Wolf of Wall Street där förstås Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen. Scorsese är alltid en stark Oscarskandidat och detta lär inte bli ett undantag. Leo behöver dessutom lite credd från Oscarsjuryn och nu är det hög tid för honom att få sin statyett. Dessutom spelar han huvudrollen i Baz Luhrmann (Moulin Rouge) nya film, Den store Gatsby som jag ser grymt mycket fram emot.

 

En annan "ny" favoritregissör är Darren Aronofsky (Black Swan och Requiem for a Dream) som har gjort en film om den bibliske personen Noa med Russel Crowe i huvudrollen. Ett mycket intressant projekt som jag tror faller mig i smaken på alla punkter.

 

(DiCaprio oh Scorsese under inspelning av The Wolf of Wall Street)
 
(Luhrmanns film, Den store Gatsby)
 
(Russel Crowe i Noah och Tom Hanks i Saving Mr. Banks)
 
Ett annat intresse på skådespelarfronten är bland annat Tom Hanks som ska ta sig an rollen som självaste Walt Disney i filmen, Saving Mr. Banks som handlar om hur filmen Mary Poppins kom till. Kan bli spännande. Hanks har förmågan att göra riktigt bra rollprestationer. På den kvinnliga sidan har vi Nicole Kidman som spelar en av världens vackraste skådespelerskor genom tiderna, nämligen Grace Kelly i filmen Grace of Monaco. Sen en av mina favoriter, Naomi Watts, kommer att spela Prinsessan Diana i filmen, Diana, som handlar om hennes två sista år i livet. Både Watts och Kidman känns som skapta för dessa två roller.

 

Övrigt tror jag att George Clooney med sin film, The Monuments Men, har chans på många fina priser och kanske även Luc Bessons film, Malavita, med bland annat Robert De Niro och Tommy Lee Jones i rollerna.

 

(Nicole Kidman VS Grace Kelly)
 
(Prinsessan Diana VS Naomi Watts)
 

Lincoln

Steven Spielberg står för regi för denna film om Abraham Lincoln och Spielberg är mästerlig och ibland känns det som att allt han rör vid blir till guld. Lincoln är inget undantag.

 

 

Lincoln är historien om USA:s första republikanska president som var Amerikas president mellan åren 1861-1865. Under denna tid befann sig USA i krig, närmare bestämt det amerikanska inbördeskriget, vilket försatte landet i rejäl osämja. Detta ville president Abraham Lincoln sätta stopp för samt avskaffa slaveriet. Filmen handlar med andra ord om just Lincoln gedigna arbete kring dessa frågor och det är den historien vi får ta del av.

 

Steven Spielberg är en av mina absoluta favoritregissörer med filmer som Schindler´s List och E.T. för att enbart nämna två av de bästa filmerna i historien är han som gjord för att ta sig an detta projekt om president Lincoln. Detta är däremot ingen film för den som förväntar sig att se en actionfylld krigsfilm, tvärtom är detta är ett lågmält drama med fokus på dialog. Med tanke på att filmen är 2.30 lång, blir det tyvärr aningens segt emellanåt. Men det får vägas upp av ett oerhört skickligt manus (skrivit av Tony Kuchner) och givetvis av ett helt förträffligt skådespeleri från några av Hollywoods absolut duktigaste skådespelare. Daniel Day-Lewis (som vann Oscars för bästa manliga huvudroll i Lincoln) är enastående och spelar en porträttlik Lincoln med stor skicklighet. Tommy Lee Jones och Sally Field i birollerna är också helt fantastiska i synnerhet Tommy Lee Jones som jag nog trodde skulle få sig en Oscar han också.

 

3 (starka) tummar upp


RSS 2.0