Modern Family

Då var helgen slut, igen! Har haft en toppenhelg med bara festligheter, skoj och stim. Tack till alla fina :)

Nu ligger jag här, kan inte sova, men har börjat kolla en ny serie, Modern Family, som mamma tipsade om och som förra veckan kammade hem åtskilliga priser på Emmy-galan. Grymt rolig serie. Serien handlar kort och gott om tre familjer som var och en handskas med sina egna "vardagliga" problem.

Måste lägga upp ett klipp från första avsnittet. Cameron och Mitchell har precis adopterat en flicka och ska visa upp det nya tillskottet i familjen och Cameron försöker förklara att hans pojkvän inte alls är så dramatsik... 

Höll bokstavligen nästan på att dö när jag såg detta. Helt hysteriskt kul!

"Just turn it off"
"I can´t turn it off, it´s who I am"
"The music" Haha!


The Housemaid

Det var ett tag sedan jag tipsade och skrev om någon bra film. Så efter att jag för några dagar sedan sett denna underbara film, The Housemaid, från Sydkorea är jag ju bara tvungen att skriva om den.


Det är kul att variera filmtittandet ibland från allt amerikanskt som man annars kanske mest ser på. The Housemaid visade sig vara en riktig liten pärla, åtmintone i mina "filmögon". Fantastisk vacker film.

Filmen handlar kort och gott om Eun-yi Li som börjar arbeta hos en borgerlig och väldigt förnäm familj där hustrun i huset väntar tvillingar. Det dröjer inte länge förrän mannen i huset drar blickarna till den vackra, men förstås den underordnande nya hembiträdet och tillsammans inleder dem en föbjuden och sexuell relation. När Eun-yi Li sedan blir gravid dröjer det inte länge förrän helvetet i huset sakta, men säkert bryter ut...

Som sagt, en mycket vacker film film som tar upp många intressanta ämnen som kvinnoförtryck och maktpositioner som allt skildras i en oerhört välspelad film med rikitgt bra skådespeleri och en dialog som jag direkt fastnade för. Tummen upp för denna film som inte är så där "hollywoodsöt" som mycket annat man ser!

4 tummar upp


Sailor moon

Då var det söndag kväll och helgen lider mot sitt slut. En mycket mysig helg har det varit!

Dessutom har jag äntligen fått hem allt som gjorts av Sailor moon, så har legat typ hela långa dagen och kollat massor av avsnitt. Var ute och gick en promenad också och därefter var jag uppe hos Sandra och drack lite te. Nu nyss hemkommen därifrån och det får bli lite mer Sailor moon nu =)

Ibland önskar man ju nästan att man själv var en Sailorhjältinna..!


Glee

Har varit hemma hos Christel på en liten Glee-kväll i kväll =) Äntligen har vi börjar se serien igen. Blev även god chokladkaka med vispgrädde och bär till som Christel bakat till oss... Mys mys.

Inte sett Glee? Så gör det Nu, det är bäst..!


RSS 2.0