Scream 4

Jag kan bara inte hjälpa det, men Scream-filmerna ligger mig varmt om hjärtat. 1:an är och kommer att förbli en klassiker! Så kan ju inte annat än att längta till fyran. Dessutom lovar Wes Craven att det kommer att bli den mest skrämmande skräckfilmen på tio år...


Harry Potter och dödsrelikerna part 1

I kväll är det äntligen dags!! Harry Potter!!!!


Fair Game

Hemma igen efter en liten vistelse i Götet hos pappa. Var som sagt på bio i går och såg det politiska dramat Fair Game med bland andra Naomi Watts och Sean Penn i huvudrollerna.




Filmen är baserad på en verklig händelse under invasionen av Irak och handlar om Valerie Plame (Naomi Watts) som jobbar som hemlig CIA-agent och gjort det under många år, där hon har hela världen som sitt arbetsfält och åker på livsfarliga uppdrag. När hennes position som CIA-agent avslöjas av Vita huset, enbart i syfte med att förtala hennes make Joe Wilson (Sean Penn), bryter helvetet lös. Detta på grund av en artikel som han skrev 2003 om Bush-administration som hade myglat med viktig information angående massförstörelse av vapen och att rentvå invasionen av Irak.


Det blir en minst sagt svår kamp mot rättvisa och att rädda deras äktenskap som i med skandalen också bryts ner. Watts spelar en porträttlik Valerie Plame och gör detta med bravur. Även Penn imponerar med sina sinnesutbrott som den principfasta och temperamentsfulla person Wilson är medan Plame är raka motsatsen och behåller nästan ett obehagligt lugn inför denna stora skandal.


Det jag gillar allra mest i filmen är också Watts och Penns relation och dialog med varandra och det är detta som blir kärnan i filmen. Regissören Doug Liman har tidigare gjort Bourne Identity-filmerna och Mr and Mrs Smith som kanske är lite med actionfyllda än denna rulle, men Fair Game är inte desto mindre sevärd för det, enligt min mening, utan Liman lyckas att bygga upp den obehagliga känslan, paniken och medkänslan för sina karaktärer som jag antar är hela syftet.


En stark trea får denna film av mig.


(Naomi Watts som Valerie Plame)


(Orginalet själv, Valerie Plame)

Ganska likt, eller hur? Undrar om det kan vankas lite Oscars eller möjligen en Golden Globe för hennes insats. Dessa galor har ju en tendens att älska alla dessa verklighetsbaserade-gestaltningar...

Snart bär det av hem till Malin för party =)

Puss och hej


RSS 2.0