The Avengers

Efter en toppenhelg, fick det bli en toppenavslutning med lite bio. Ville ju se denna, The Avengers och jag och Sandra, min trogna "superhjälte-vapendragare", gick därför lite spontant och såg den i kväll =)



Filmen The Avengers är ju en megaproduktion av Marvel där Joss Whedon (Buffy och vampyrerna) står för regi av denna film. Storyn i denna är tämligen enkel, i min mening kanske lite väl enkel och på gränsen till fånig, men det gör faktiskt inte så mycket... En förutsättning är ju såklart att man sett några av dessa rullar som Iron man, Thor, Hulken och Captain America, men har an inte sett dem, så kör de lite snabb uppdatering av dessa så att alla har möjlighet att följa med.

Asaguden Loke (som man stiftade bekantskap med från Thor) vill förgöra vår värld och har tagit hjälp av utomjordiska styrkor. Därför samlar S.H.I.L.D-ledaren, Nick Fury, (Samuel L. Jackson) ihop ett gäng superhjältar, som ni nog förstått vilka dessa nu är, för att helt enkelt rädda vår kära planet...

Effekterna hade det minsann inte snålats med och det är skickligt gjort och den som gillar denna typ av action kommer inte bli besviken. Med sina 2 timmar och 22 minuter blev det aldrig tråkigt och alla de välkända skådisarna som det vimlar av i denna rulle är ju också bara ett stort plus. Sen det bästa v nog alla hysteriskt roliga repliker som mellan actionscenerna flög fram som en frisk fläkt!

Sen sist, men inte minst måste ju underbara Hulken även nämnas! Aldrig varit ett stort fan av Hulken tidigare, men måste säga att de tagit och gjort en helt ny dimension av denne karaktär med underbara Mark Ruffalo som lätt är bästa Hulken någonsin. Lysande!





Underhållande och bjöd på precis det jag var ute efter så,

4 tummar upp


En tanke...

I dag är det dagen...

Vill därför bara skänka en tanke till Dig, önskar du fanns hos oss, även om Du på sätt och vis ändå alltid finns här!

Saknar dig ♥

Vi måste prata om Kevin

Har precis sett filmen, Vi måste prata om Kevin (We need to talk about Kevin) En fruktansvärd film, hjärtskärande! Har velat se filmen sen sen hyllades i Cannes förra året och därefter har det talats väldigt mycket om den.

Handlar om Eva (Tilda Swinton) och Franklin (John C. Reilly) som tillsammans får en son som inte riktigt är som alla andra barn och mamma Eva vet inte riktigt hur hon ska tackla situationen och hur hon ska kunna ge den kärlek till sin son som hon borde. Vi förstår också ganska fort att Kevins brist på empati och kärlek till andra bara är förnamnet...

Vi träffar mamma Eva i nutid som vi förstår går igenom en kris och genom tillbakablickar rullar historien sedan fram och en större inblick i relationen mellan modern och sonen får vi. Det är också precis detta som gör filmen så stark. Hur kan det komma sig att barn/tonåringar begår sådana fruktansvärda handlingar och vem bär egentligen skulden för att ett barn dödar andra och andra barn?! Filmen låter också detta vara relativt osagt, vilket gör hela filmen. Dock lämnar den mig med den frågan i alla fall, men också att det kanske inte går att svara på?! Vem eller vad gör att människor handlar som de gör? Arv eller miljö? Med det sagt förstår ni att filmen tar upp det något tabubelagda ämnet, skolmassaker. Såg för övrigt nyligen en annan film som påminde väldigt mycket om denna och det var Beautiful Boy, men den var inte lika bra som Vi måste prata om Kevin. Sen gillar jag ju för övrigt Gus Van Sants film, Elephant, som också behandlar detta känsliga ämne väldigt bra. Michael Moores dokumentärfilm Bowling for Columbine är ju för övrigt ett måste att se i detta sammanhang, om denna nu råkat gå förbi er!

Filmen var ganska speciell, inget för "action-nörden" tror jag?! Vacker, men djup och gripande. Bäst är ändå Tilda Swinton som är helt makalös i denna roll! Herregud vilket porträtt hon gör, Golden Globe-nominerad var hon, men vad hände med Oscarsnomineringen? Pojken, Kevin, (Ezra Miller) bör också nämnas för en enastående insats! Kusligt duktig som den unge psykopat han spelar! Obehagligt, verkligen!

4 tummar upp


Counting Crows - Underwater Sunshine

Blev jag gladast eller vad nu?! Visserligen är jag cirkus en vecka sen, men att älskade Counting Crows äntligen släppt ett nytt album efter fyra år gjorde just nu hela min dag...

Som vanligt precis lika bra, som alltid!



4 tummar upp

Titanic- det osänkbara fartyget

I dag eller rättare sagt i natt är det exakt 100 år sedan som Titanic- fartyget som inte kunde gå under, just precis gjorde detta. Kolliderade med ett isberg natten till den 15 april och sjönk på bara ett fåtal timmar ner till havets botten...



Jag är och kommer alltid att vara en "Titanic-nörd" så är det! Tyckte det var nämnvärt med tanke på dagens datum. Jag och Christel såg dessutom Camerons film förra veckan i 3D på bio, fortfarande precis, precis lika bra! 

I med 100-års dagen idag och detta år egentligen kan jag meddela, för er andra som kanske också fängslas av Titanic, att två nya serier är på G och gjorts. "Titanic: Blood and Steel" och "Titanic" och det sägs att den sistnämda ska vara ritigt bra och påkostad! Om det är lika bra som Camerons underbara"Titanic" vet jag inte, men jag ser helt klart fram emot dessa två miniserier eller vad det nu är...

 


Japanska manga-karaktärer

Nyss sett klart min film Nausicaä, som vanligt är dessa filmer fyllda av magi... Har du/ni fortfarande inte sett någon film från Studii Ghibli, så rekommenderar jag i stort sett alla!

Karaktärerna sedan eller typ djuren, är ju bedårande söta, att man önskar att man själv levde i en manga-film! Ni ska få några favoriter av mig:


Studio Ghiblis logga, Totoro! Finaste Totoro från Min granne Totoro


Elden, eller Calcifer, från bästaste Levande slottet

image description
Sen från Nausicaä, gulligaste husdjuret, Teto :)

image description
Ingen Studio Ghibli-film, men Pikachu har ju en given plats, sötaste!


Måste ju lägga in finaste kisen, Luna, ocså isf från Sailor Moon...


Disney-nyheter

Okej, jag borde egentligen plugga, men jag fastnade i filmnyheternas underbara värld... och Disney! Har tyckt att det länge varit lite tyst kring nya disneyfilmer, men nu kan jag gladeligen meddela att två nya heta filmer är på väg...

I sommar har Disney/Pixar (äntligen) premiär för sin nya film, Brave eller Modig, som den heter på svenska. Den ser jag fram emot.





Sen i höst kommer Disney med sin 51:a klassiker sedan Trassel som heter Wreck- it Ralph eller Röjar- Ralf. Dock verkar den inte komma till Sverige förrän i februari nästa år!



Om man skulle få lite vettigt gjort kanske... Tråkplugg!

RSS 2.0