The Black Swan

I kväll håller jag filmkväll med mig själv i soffan. Har bland annat sett en helt underbar film "The Black Swan".

Filmen är regisserad av Darren Aronofsky som bland annat även har gjort "Requiem for a dream" som är en av mina absoluta favoritfilmer. Har aldrig sett en film som berört och lämnat mig med ett sådant obehag i hela kroppen som den filmen gjorde. Den satte verkligen sina spår, precis som Aronofskys nu senaste film "The Black Swan" har gjort.

Filmen handlar om en hängiven ballettdansös, Nina, spelad av Natalie Portman som verkligen lever för dansen. När hon blir tilldelad sin livs roll i den något omgjorda versionen av Svansjön måste hon lära sig att dansa och agera både som den vita svanen, vilket hon behärskar, men även som den svarta svanen som blir hennes stora kamp. Detta sätter stor press på Nina som redan kämpar med olika former av tvångsbeetenden och hennes knepiga relation med sin mamma samt med hennes rival, Lilly, spelad av Mila Kunis som Nina tror vill åt hennes roll.

Besatthet och hallucinationer i mängder och gränsen mellan vad som är verkligt och vad som bara är en dröm suddas ut, inte ens vi vet vad som längre är verkligt och inte. Det är precis som i "Requiem for a dream" och det är snyggt, det är riktigt snyggt visualiserat och dansmiljön kommer till sin rätt och musiken från Svansjön, vem kan motstå Tchaikovskys underbara musik?! Filmen är väldigt speciell, det erkänner jag. Inte en film för alla, men jag bara älskar denna film. Har alltid gillat Natalie Portman också, men i denna film är hon helt magisk. Har aldrig sett henne så här bra, det skriker Oscar om denna film. Många nomineringar, tror jag!

En klar fyra, får denna film


The Social Network

Jag blev sjukt filmsugen i går och satt uppe ett tag i natt och kollde därför på The Social Network.



En grymt bra rulle. Filmen är regisserad av (en av min favoritregissörer) David Fincher som bland annat har gjort Seven, Fight Club och Benjamin Buttons otroliga liv (riktigt bra filmer för övrigt). The Social Network handlar kort och gott om Harvardstudenten Mark Zuckerberg (Jessie Eisenberg) som blir dumpad av sin tjej, Erica (Rooney Maria) och börjar i ren frustation att skapa en ny sajt där man kan betygsätta tjejer från universitetet. Detta blir grunden för vad som senare kom att bli hela Facebook.

Filmen hoppar fram och tillbaka i tiden från det att Zuckerberg får alla sina idéer och tills att han sitter i rättegång med sina så kallade "partners" som stämmer honom på pengar. För givetvis har det skapats en viss osämja bland de inblandade kring projektet och vem som kom på allting från början.

Filmen är oerhört snygg gjord. Filmen har ett vasst tempo med ett härligt manus och Jessie Eeisenberg gör en kanonbra rolltolkning som nörden som grundade hela Facebook. Även hans bästa vän, Eduardo Saverin spelad av Andrew Garfield gör en fantastik tolkning som berör.

Jag gillade filmen skarpt och gillar att man skapat en film om hela denna hajp om Facebook och gör det till en film med massor av känslor, vänskap och svek.

En fyra får denna film av mig

Värt att nämna är också att David Fincher just nu regisserar den amerikanska remaken av Flickan som lekte med elden, där ingen mindre än Rooney Maria som spelade Erica i just The Social Network gör rollen som Lisbeth Salander.


Att vara eller att icke vara... en "filmnörd"?!

Insåg nyss att jag nog inte riktigt varit mig själv den senaste tiden. Jag tror inte att jag har sett en film sen jag såg Harry Potter på bio, för en månad sedan! Yisses, det är ju inte likt mig som helst ser en film om dagen...

I vilket fall som helst, så insåg jag detta nu när Golden Globe-nomineringarna släpptes i dag. Jag älskar när golden globe eller oscarsnomineringarna släpps. Då blir jag så sugen på en bra film. Fanns för övrigt en hel del intressanta filmer som ska bli kul att snart få se =)

Kika gärna själv på nomineringarna: http://www.imdb.com/features/globes/2011/nominations

Hem till Christel snart, för vår mysiga "tisdagsträff"!

Puss

Utan dina andetag

Måste bara dela med mig av en ny favoritlåt. De som känner mig, vet ju att jag har Kent-feber.

Denna låt är en av de bästa och Carolina Wallin Perez gör en grym tolkning av låten "Utan dina andetag"

Så jäkla bra, måste bara lyssnas på om och om igen....


Just the way you are

Musik är ibland det bästa som finns. Älskar denna låt och kan bara inte få nog av den.

Bästa "pepp-låt" just nu =)

"Just the way you are" av Bruno Mars







RSS 2.0