O holy night - Tracy Chapman

Fortsätter väl med mitt lilla "jultema" här på bloggen, men måste jag ju nästan, då jag i dag fann denna underbara jullåt på Spotify med Tracy Chapman.

Blev så himla glad och kom att tänka på den novemberkväll 2008 (17 nov för att vara exakt) då jag, Christel och Nicole såg hennes konsert och det var magiskt... Utan tvekan en av de allra bästa konserterna i mitt liv.

Denna låt är därför till er <3





I kväll vankas det planeringsmöte med glögg och pepparkakor med hela gänget hemma hos Kajsa & Jocke, kommer bli mys =)

Feliz Navidad - Johan Glans

Johan Glans är en av mina stora favoriter och detta klipp med tankar om jul, julhandel och jullåtar är bara så hysteriskt kul, så nu i jultider bjuder jag på denna =) 

Från Johan Glans World Tour Of Skåne



"och den är ännu värre, den där Feliz Navidad, överallt! Och den, den är så hemsk för att den låter hela tiden som den är på väg att sluta... den slutar aldrig!" HAHA, bästaste, just love it!

Nu blir det lite julmys och snart blir det en promenad upp till mamma och middag med familjen, det vankas mammas kålpudding!

Så jag säger: "From the bottom of my heart... Feliz Navidad"!

Idol-Robin

Okej, Christel gjorde nyligen världens roligaste upptäckt, så Måste ju skriva ett litet inlägg...

När man för förtsa gången avstår från att glo Idol (bara sett en fredagsfinal) då visar det sig att man visst suttit under en hel festival (Siesta 09) och festat och tjatat på en av killarna, som nu medverkar i självaste Idol, att söka dit! Galet kul!

Och jag och Nicole som bölade när han sjöng "When a man loves a woman" och jag fattade inte varför jag kände igen namnet eller honom... Haha! Nu är han enda killen kvar i programmet, tyckte såklart detta var lite nämnvärt!

Från Siesta-festivalen där Robin i egen hög person underhöll med lite sång:





Jag, Christel och Burre samt Wixy (som vi lärde känna på festivalen) tillsammans med "vår" idol!!!

Julfilmer

Såhär i jultider, även om det kanske fortfarande är lite tidigt, men strunt i det. Julen är ju faktiskt snart här. Julen står snart för dörren som man brukar säga (tror jag?!) och jag kom därför att tänka på alla mysiga julfilmer som jag varje år bruka titta på och fick mig några funderingar... 

Vad är egentligen en bra julfilm? Vad handlar en specifik "julfilm" om? Ska handlingen bara kretsa kring julen och måste det vara en jultomte,gran, paket och allt det där med eller funkar det om bara julen är lite sådär smygande med i bakgrunden, räknas det då? Räcker det att den där speciella feelgood-känslan finns med och det kanske är lite jul i någon enstaka scen för att det skall kunna kallas en "julfilm". Är Bridget Jones dagbok i så fall en "julfilm"? 

Hmm, jag vet inte om svaret är sådär jätteenkelt egentligen, men det finns verkligen en hel uppsjö av "julfilmer" och i alla dess kategorier dvs genrer dessutom! Sen får man ju inte glömma alla fantastiska julkalendrar, funkar minst lika bra som att se en film.

Men här är några filmer:

Amerikas vs Sveriges klassiker? It´s a wonderful life och Fanny & Alexander




Romantiska facket: The Holiday och Love actually




Komediklassier: Ett päron till farsa firar jul och Nu är det jul igen




Familjefilm: Ensam hemma-filmerna och Grinchen



Tecknat och animerat: Sagan om Karl-Bertil Johnnsons julafton och The nightmare before christmas



...samt Nötknäpparen och råttkungen och Polarexpressen



Andra julkomedier: Tomten är far till alla barnen, Bad santa, Elf och Fred Claus




Övriga: En julsaga (valfri sådan), Mupparnas julsaga och Gremlins







Nu säger jag godnatt, besök tidigt i morgon bitti hos en gymnasieklass.... Wish me luck!

Animerat

Då var det måndag och jag har suttit hela långa dagen med min tenta i språksociologi som jag är tvungen att göra om. Det är så utömmande att jag dör en smula, men jag tror och hoppas att denna version är bättre, känns så i alla fall...

Helgen var mysig. Fredagen var tänkt att det skulle bli en mysig hemmakväll, men slutade istället med att jag på lördagen åkte upp till Göteborg i världens bakrus och utan någon sömn alls... Vet inte riktgt vad som hände, blev bara så!

Väl uppe i Götet träffade jag pappa, såklart. Var ute och käkade och sedan blev det bio. Såg Tintin och enhörningens hemlighet och jag gillade den. När jag var liten älskade jag Tintin-tidningarna och dem tecknade filmerna som gjordes därefter. Pappa likaså. Så blev den ultimata filmen för oss att se på. Tycker att dem hade lyckats bra med effekterna, men vad hade man att vänta när både Steven Spielberg och Peter Jackson skapar film ihop?! Det var snyggt gjort, det var mycket snyggt gjort med sjukt snygga detaljer. Sen vem älskar inte Kaptens Haddocks underbara svordomar?! Bara man hör hans raseriutbrott: "bomber och granater" får det i alla fall mig att dra rejält på smilbanden... och för att inte nämna Dupont och Dupond, dummare detektiver kan man ju inte hitta, hysteriskt roliga...





Sen väl hemma i går blev det ännu en animerad film, tyvärr var den ganska mycket sämre än Tintin. Kollade på Smurfarna och den var så urusel att jag faktiskt somnade under några minuter... Att jag såg hela filmen är dessutom ett under, men som många av er vet, har jag svårt för att stänga av en film, vill ju ge den en chans och kunna säga: "den har jag sett" inte "ah, den har jag sett, eller halva iaf" nej, men som sagt den var inte bra någonstans. Inte för att jag förväntade mig något stort, men den kunde faktiskt sugit lite mindre...



Sen när jag ändå är inne och snuddar vid animerade filmer måste jag ju nämna en ny japansk film där Studio Ghibli och min stora favorit, Hayao Miyazaki nu gjort en ny film som heter, Lånaren Arrietty. Miyazaki har ju bland annat gjort Det levande slottet, Spirited Away och Min granne Totoro för att nämna några av hans underbara filmer. Nu är det dock inte Miyazaki som regisserar, han är bara med på ett hörn i denna film som jag är sååååå galet sugen på att se, men går bara på bio just nu och inte här i denna "dumma" stad, så får vänta ett tag till på den, men jag längtar ihjäl mig... Fick bra recensoner dessutom =)





RSS 2.0