Filmfestivalen i Cannes 2011

Ligger nerbäddad i min säng nu, mår sämre och sämre, jättetråkigt och jobbigt. Har massor jag hade behövt göra, men orkar inte... Så ligger här och kollar in ny filmer och vilka filmer som i dag vann pris på årets filmfestival i Cannes.



Blev sugen på att se några av dem. Årtes guldpalm gick till filmen The tree of life med Brad Pitt och Sean Penn i huvudrollerna. En film av Terrence Malick som även gjort Den tunna röda linjen. Kirsten Dunst kammade hem priset för bästa kvinnliga skådespelerska för Lars Von Triers nya film Melancholia, en film där även Alexander Skarsgård och Stellan Skarsgård medverkar i.



Vill också se filmen, Drive, som vann pris för bästa regi. Ryan Gosling och Carey Mulligan som jag båda gillar så mycket är nämligen med i den. Fanns några andra filmer som också lät intressanta, men kan inte skriva om alla filmer =)


En Askungesaga

Upptäckte denna bild på "The Royal Wedding" med prins William och hans Kate som nyligen gifte sig. Haha, det var kul. En riktig askungesaga.. ;) Hö hö hö!


Frozen

Dumma, dumma tvätt... Trodde det skulle vara torrt vid det här laget, men icke. Får vänta typ en timme till på den innan jag kan gå och lägga mig :( Får väl ta och skriva om filmen, Frozen, som jag nyss såg istället. Känner mig lite illa till mods faktiskt nu efteråt!!!



Filmen handlar i alla fall om tre ungdomar som bestämmer sig för att åka till en skidort över helgen. Efter att ha mutat liftvakten till ett sista åk söndagskväll åker de alla tre upp i liften, men ett skiftbyte nere i skidbacken resulterar i ett misstag som gör att skidanläggningen läggs ner och alla går hem. Liften stannar uppe i backen och sen släcks alla lampor...

Ingen vet att de fortfarande sitter kvar i liften. Panik bryter sakta, men säkert ut hos de tre ungdomarna som snart inser att en snöstorm är på väg samtidigt som de alla tre vet att anläggningen inte öppnar igen förrän nästa fredag. De kommer frysa ihjäl, eller?

Filmen fångar mig med frågan "Vad hade du själv gjort?" Ärligt talat, jag har ingen aning?! Frågan är ens om jag någonsin kommer att vilja sätta min fot på en skidanläggning eller åka till fjällen efter detta. Jag som redan innan filmen är ganska anti allt vad skidsemestrar, snö och kyla heter. Det är inte min grej riktigt och speciellt inte nu precis efter denna film. Filmen hade en del scener som verkligen var obehagliga, ryser bara jag tänker på dessa nu, fy!

Kanske inte världens bästa film, men den överaskade trots allt och jag gillade den. Fick våndas som sagt av några ritkigt jobbiga scener. Helt klart sevärd.


RSS 2.0