Oscarsgalan 2011



Då var det som sagt avgjort. Bästa film blev The King´s Speech som även kammade hem pris för bästa manliga huvudroll (Colin Firth) och bästa regi (Tom Hooper) samt bästa orginalmanus. Fast enligt min mening är inte The King´s Speech bäst. Ganska seg film. Visst, välgjord och fin absolut, men faktiskt lite tråkig...



Colin Firth förtjänar däremot Oscarn tycker jag. Nathalie Portman vann såklart för sin fantastiska presentation för filmen Black Swan. Christian Bale och Melissa Leo vann för bästa biroller för filmen The Fighter, vilket inte heller var någon överraskning. Galan över lag var ganska platt och händelselös. Inget chockartat!



Värdparet James Franco och Anne Hathaway var precis som Filip och Fredrik uttryckte det en stor besvikelsse. Speciellt Franco. Han bara stod rätt upp och ned och smålog. Nej, det skulle vara något nytt och nytänkande med ett så "ungt" värdpar, men det blev dessvärre en rejäl djupdykning istället!

The Social Network kammade hem tre oscarsstatyetter för bästa manus efter förlaga, bästa klippning samt bästa musik, så några tyngre priser för den filmen blev det tyvärr inte.

Bästa utländska film blev roligt nog Susann Biers film Hämnden. Det var kul. Vill ni se alla vinnare så kika in på länken: http://www.imdb.com/features/oscars/2011/nominations

Oscarsvaka

Det är lite drygt en timme kvar tills galan börjar så jag tänkte dela med mig av en liten länk när jag ändå sitter här och försöker fördriva tiden. Det är just detta som gör att jag älskar Oscarsgalan. Detta tacktal av Cuba Gooding Jr. gör mig alldeles lycklig i själen. Jag hoppas på denna typ av tal i kväll, ska bli spännande att se.

Så titta gärna på detta underbara klipp när Cuba Gooding Jr. tar emot en Oscar för bästa manliga biroll för filmen Jerry Maguire. Störtskön är han asså! Tyvärr ganska dålig kvalité men men:

"Everybody involved with this, I love you, I love you, I love you... Everybody involved!" Åhh, jag döööööööööööööör!!!


Cuba Gooding Jr. Oscar Acceptance Speech
Uploaded by Lilia44540. - Watch feature films and entire TV shows.

Uppesittarkväll och lite spekulationer

Då ligger jag här i soffan och har uppesittarkväll med mig själv inför Oscarsgalan som är i natt. Är redan lite sömnig, det är inte bra! Galan börjar ju inte förrän 02:30 så det kanske blir svårt detta...

Uppesittarkväll med Filip och Fredrik detta år och det är kul, dem är roliga. Jag hoppas att dem kan hålla mig vaken fram tills galan börjar. Kränger Marabou mango och massor av goda oreo-kex, så jäkla gott, haha!

I kväll hann jag i alla fall prickat av ytterligare två Oscarfilmer. Fick sett både True Grit och The Fighter. Ganska bra, men lite besviken på båda två tyvärr. Det bästa med dem båda filmerna var skådespelarinsatserna. De var grymma. Speciellt Christian Bale, Melissa Leo och Hailee Steinfeld.

Tycker alltid att det är sjukt kul med Oscarspekulationer och i år ryktas det ju om att antingen The King´s Speech eller The Social Network kommer kamma hem priset för Bästa film. Personligen gillar jag The Social Network betydligt mer, men tror ändå att The King´s Speech ligger bäst till. Annars är Black Swan min favoritfilm för i år. Tycker den ska vinna. Däremot tror jag att Nathalie Portman får priset för bästa kvinnliga huvudroll. Annette Bening är också bra i filmen The Kids are allright som jag även gillar skarpt.

Colin Firth verkar ligga väldigt bra till i år. Han gjorde dessutom en lysande roll förra året i A Single Man. Brukar vara till skådisarnas fördel när det kommer till vem som ska få Oscarn. Han är jättebra i The King´s Speech, men annars är jag väldigt imponerad av James Franco som gör en kanonbra insats i 127 timmar.

Hoppas att jag nu orkar sitta uppe, gäsp! Jag vill, jag vill, jag vill ju...


RSS 2.0