World War Z

Det är mitt i sommaren och är det inte superhjältar som lockar så är det förstås temat "jordens undergång" som visas på bio. Helgens biobesök bestod därför av just det sistnämna där filmen, World War Z, är den senaste i raden av dessa apokalyptiska filmer.

 


Brad Pitt spelar familjefadern, Gerry Lane, som lagt sitt gamla jobb inom FN på hyllan, men när världen hotas av ett virus, eller rättare sagt en pandemi, som kan vara slutet för människan, kallas han in för sin expertis och jakten på att lösa problemet tar sin början.

 

De senaste åren har det varit lite på modet att göra film om såväl olika typer av virus, där vi människor dör som flugor, till film om zombies som exempelvis 28 Dagar senare och I am Legend båda utgör exempel på. World War Z är med andra ord en blandning av just dessa två teman och filmen känns som en skön mix av Contagion och Tv-serien Walking DeadWorld War Z bjuder på fartfylld action och lagom spänning och två timmar går fort. Den är inte riktigt lika bra som Danny Boyles, 28 Dagar senare, men det är underhållande och jag gillar det. Brad Pitt gör väl inte sin livs bästa roll direkt heller, men som den zombiefilm det är, så tillfredställer den gott och väl vad den utlovar med ett flertal ganska obehagliga scener. Marc Foster som har en lista av både gedigna dramer och actionfilmer i bagaget (Quantum of Solace, Flyga Drake, Finding Neverland och Monster´s Ball) skapar dessutom en bra balans mellan just drama och action i denna rulle.

 

En perfekt sommarfilm där givetvis vår älskade snygging Mr Pitt är hjälten med lösningen som kan rädda vår planet, eller?

 

3 tummar upp


Kommentarer
Postat av: Helen Pettersson

Mycket välskrivet. Som alltid. Blir en film som jag gärna vill se.

2013-07-17 @ 10:28:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0