House of Cards

 
En annan serie som jag precis börjat se är den omtalade serien, House of Cards, även den en present från morfar. Denna serie började sändas på Netflix i februari 2013 och har gjort stora framgångar. Kanske inte jättekontigt då huvudrollsinnehavarna spelas av Kevin Spacey (en av mina absoluta favoriter) och Robin Wright. De första två avsnitten står för övrigt David Fincher (Seven, Fight Club och Social Network) för och gör därmed tv-debut med dessa två avsnitt. Fincher är en otroligt grym regissör som lyckats även denna gång.
 
Serien är en politisk dramaserie som handlar om Francis Underwood (Spacey), en hängiven man med stora planer, men han är även en maktgalen man och redan i inledningsscenen förstår vi att Francis är just allt detta och mycket mer och djupare än så. När Francis inte blir lovad det han trott och hoppats på, nämligen att få utrikesministerposten, börjar hans kamp för att hämnas.
 
Bara sett de två första avsnitten, men so far so good. Dessutom är serien fyrfaldigt Golden Globe-nominerad för bästa dramaserie och bästa manliga respektive kvinnliga huvudroll samt bästa manliga biroll. Årets gala hålls nu på söndag den 12/1.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0